ANPC acuză de şantaj Blue Air: Facem plângere penală!

FOTO: Anna Zvereva /Wikimedia Commons
FOTO: Anna Zvereva /Wikimedia Commons

Șeful ANPC, Horia Constantinescu, a declarat că Blue Air șantajează statul român, că nu vrea să plătească taxe de mediu și să dea banii înapoi pasagerilor ale căror zboruri au fost anulate.

CITEŞTE ŞI: Grindeanu somează ANAF să meargă peste Blue Air

Horia Constantinescu a spus că instituția pe care o conduce ia în calcul să depună o plângere penală împotriva companiei. Declarațiile vin după ce Blue Air a anunțat ieri, brusc, că suspendă toate zborurile până în 12 septembrie, blocând circa 3.000 de pasageri pe aeroporturi.

Compania sanţionată

„Noi am sancționat în urmă cu două luni această companie, pentru că și-a bătut joc de peste 73.000 mii de consumatori. Înţeleg că această companie, şantajând statul român, doreşte să nu plătească taxele de mediu, să nu ramburseze banii consumatorilor şi doreşte să facă legea ascunzându-se în spatele ideii că sunt un operator român şi aduc mari beneficii statului. Care sunt aceste beneficii, întreb retoric? Nu cumva mai mari beneficii ar fi adus nu numai statului, cât şi consumatorilor, dacă le-ar fi respectat drepturile? Suntem într-o situaţie jenantă. Înţeleg că în felul acesta se doreşte forţarea mâinii autorităţilor, prin tratarea cumva preferenţială a acestei companii”, a spus Constantinescu. El a explicat că, la începutul acestei săptămânii, ANPC a lansat o invitaţie către Blue Air, pentru a vedea dacă au respectat recomandările făcute în urmă cu două luni – „şi anume să nu mai lanseze curse despre care nu au date certe că pot fi şi ţinute, să nu mai lanseze curse la preţuri cu caracter înşelător”. „Înţelegând că până la urmă se strânge laţul în jurul unei activităţi care pare administrată ori greşit, ori intenţionat greşit, luăm în calcul depunerea în continuare de sesizări către organele de cercetare penală, pentru că, la momentul acela, noi am transmis o informare legată de activitatea acestei companii şi ne dorim ca la un moment dat să înţelegem şi noi dacă ceea ce se întâmplă a fost cu intenţie, sau îmbracă sau nu şi o formă penală”, a mai comentat Constantinescu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here