ANCOM: Termenele medii de remediere a deranjamentelor la internet fix depăşesc cu 14 ore durata prevăzută în contract

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a publicat, marți, un raport, care arată că durata de remediere a deranjamentelor la internet fix a crescut cu 14 ore, de la o medie de 25 de ore în 2014, la o medie de 39 de ore anul trecut.

ANCOM dă exemplul primilor cinci furnizori de servicii de acces la internet la punct fix, arătând că termenele asumate prin contracte pentru vederea remedierii deranjamentelor sunt de multe ori depăşite.

Astfel, Telekom România a înregistrat în ultimul trimestru al anului trecut un vârf al duratei medii de 77,3 ore, în care s-au încadrat 95% dintre cele mai rapide remedieri, deşi termenul asumat în contract era de 72 de ore.

O altă companie care a înregistrat depăşiri ale termenelor asumate este Digital Cable Systems, care a înregistrat o durată medie de soluţionare de 48 de ore, în 95% dintre cele mai rapide cazuri.

La polul opus, cele mai mici durate medii de remediere a deranjamentelor le-a înregistrat UPC România, care a soluţiobat cererile în circa 24 de ore, şi RCS&RDS, cu 27 de ore. Pe locul trei se află Nextgen, cea ce mai bună performanţă fiind o durată medie de 45,2 ore în al doilea trimestru al anului trecut.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here