Alertă.O nouă comună din Dâmbovița intră în carantină zonală

Sursa Foto:Judetul_Dambovita_3D_map
Sursa Foto:Judetul_Dambovita_3D_map

O comună din județul Dâmbovița, intră de duminică, 8 noiembrie, ora 05.00, în carantină zonală 

Decizia a fost luată  de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență după ce rata de incidență a cazurilor COVID-19 a depășit 7 la mia de locuitori.

Zona va fi păzită de forțe ale Ministerului de Interne

Zona va fi păzită de forțe ale Ministerului de Interne. Iar întrarea și ieșirea din comună se va face  doar în unele condiții. Astfel, se vor identifica toate persoanele cu domiciliul, reşedinţa ori cu adresa declarată în comună și vor fi introduse în bazele de date dedicate. Se va limita la maximum deplasarea persoanelor. Se va evalua de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmbovița a oportunităţii şi prioritizării de testare a persoanelor şi transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare şi personal de specialitate către Institutul Naţional de Sănătate Publică sau Ministerul Sănătăţii. Se va stabili cu ajutorul administraţiei publice locale şi a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmbovița, a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulaţie care tranzitează zona şi aducerea la cunoştinţa populaţiei prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri.

Se vor purta măşti de protecţie de către toate persoanele aflate în spaţiile publice. Se va asigura ordinea publică de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmbovița sau Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmbovita. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele în spații publice, precum și interzicerea activității cu publicul a agenților economici care desfășoară activități de servire hrană sau de consum al băuturilor alcoolice , indiferent dacă activitățile se desfășoară la interior sau exterior.

Moțăieni este a doua comună din Dâmbovița care intră în carantină zonală după Dobra.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here