Adrian Năstase, lovitură de la CCR: Rămâne fără Ordinul Naţional „Steaua României”!

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea ridicată de fostul premier Adrian Năstase în procesul în care solicită anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care i-a fost retras Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce.

Curtea de Apel Bucureşti a sesizat CCR, urmare a solicitării lui Adrian Năstase în procesul în care acesta i-a chemat în judecată pe Klaus Iohannis şi pe Ludovic Orban, privind neconstituţionalitatea dispoziţiilor art. 17 lit. a) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 11/1998 pentru reinstituirea Ordinului Naţional „Steaua României” şi ale art. 51 lit. a) din Legea 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României.
Potrivit art. 17 lit. a) din OUG 11/1998, „calitatea de membru al Ordinului Naţional ‘Steaua României’ se poate pierde în următoarele situaţii: condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate”.

Restras de Iohannis în 2019

Art. 51 lit. a) din Legea 29/2000 privind sistemul naţional de decoraţii al României prevede: „Calitatea de membru al unui ordin se poate pierde în următoarele situaţii: condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa privativă de libertate„.

CITEȘTE ȘI: Decizie în dosarul pensiei de lux a lui Adrian Năstase

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 11 decembrie 2019, decretul privind retragerea Ordinului Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, conferit lui Adrian Năstase prin Decretul 960 din 28 noiembrie 2002.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here