Pentru că a fost la unele proteste Rezist, nu a fost primită în examen

bătaia de joc a Guvernului proteste rezist salariile profesorilor

O angajată a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) sector 3 acuză instituția că nu a fost primită la un examen deoarece a fost la proteste rezist. Cu toate acestea, reprezentanții DGASPC infirmă orice acuație.

„Argumentele invocate de angajata DGASPC Sector 3 legate de faptul că nu a fost primită la examen întrucât a fost la protestele #rezist nu au legătură cu situaţia reală”, potrivit DGASPC sector 3.

Având în vedere acuzaţiile angajatei, care au apărut în mass-media şi pe platformele de socializare, DGASPC precizează că aceasta nu a optat în termenul comunicat pentru ocuparea unui post contractual vacant din lista pusă la dispoziţie pentru care îndeplinea condiţiile de ocupare şi ca urmare nu avea cum să depună cererea de înscriere la examenul de testare profesională.

„Niciunul dintre documentele depuse de angajata respectivă nu respectă termenele şi cerinţele din Procedura privind organizarea şi desfăşurarea examenului de testare profesională a personalului contractual ale căror posturi au fost supuse reorganizării, acesta fiind motivul pentru care angajata nu se afla pe 11 iunie pe lista persoanelor înscrise pentru a susţine testare profesională”, se mai arată in informările instituției.

Angajata DGASPC Sector 3 a depus opţiuni scrise pentru mai multe posturi existente în statul de funcţii al instituţiei, vacante sau ocupate, dar nu a respectat Procedura privind organizarea şi desfăşurarea examenului de testare profesională a personalului contractual ale căror posturi au fost supuse reorganizării, termenele şi nici datele comunicate din preaviz.

„Fiind încadrată ca personal contractual în cadrul instituţiei noastre, angajata a optat pentru ocuparea unor posturi funcţie publică, cum ar fi: postul de director general, care este un post ocupat, pentru care nu se organiza testare profesională, postul de şef serviciu din cadrul Serviciului Prevenire Marginalizare Socială, care este un post ocupat, pentru care nu se organiza testare profesională, postul de consilier superior din cadrul Serviciului Prevenire Marginalizare Socială, post pentru care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de Legea 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru a putea ocupa un post funcţie publică în urma unei opţiuni formulate în temeiul prevederilor art. 100 din Legea 188/1999, angajata DGASPC Sector 3 ar fi trebuit să aibă calitatea de funcţionar public”, precizează sursa citată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.