5% din populația din România suferă de foamete, potrivit statisticilor

Cu 13 milioane de hectare agricole din România, foametea afectează încă 5% din populație.

Cu o suprafață agricolă de 13 milioane de hectare ale României, țara este în primul grup de 17 națiuni cu rate reduse ale foametei (<5%), dintr-un total de 117 țări analizate în raportul “Global Hunger Index”, publicat de Concern Worldwide și Welthungerhilfe, citat de Inaco. Studiul nu ia în calcul cele mai dezvoltate state ale lumii.

Impactul foametei în România s-a redus

În ultimii 20 de ani, impactul foametei s-a redus în România de la 8.3%, la sub 5% din populația țării. S-au făcut pași importanți. Dar lenți și continuăm să fim la distanță semnificativă de atingerea obiectivului de dezvoltare durabilă Foamete – ”Zero” al Agendei 2030.

Citeste si: Alianta PSD-PRO-Romania luata in calcul pentru sefia Consiliului Judetean Dambovita. Cine este candidatul PNL

Foametea continuă să fie o realitate, în formele sale cronice, acute, subnutrite sau ca deficiențe calorice, pentru aproape 5% din populația României. Acest lucru duce la riscuri majore de îmbolnăviri, dezvoltări deficitare fizice și cognitive, chiar moarte, mai ales la copiii sub 5 ani.

Dacă se menține viteza actuală de reducere a foametei în România, mai este nevoie de trei decenii pentru eradicarea fenomenului și se ratează obiectivul “Foamete – zero” până în anul 2030, scrie indaco.ro.

Investiții responsabile în agricultură

Un important obiectiv pentru securitatea alimentară europeană rămâne respectarea principiilor pentru investiții responsabile în agricultură. România dispune de o suprafață agricolă de circa 13 milioane de hectare. România este a șasea din Uniunea Europeană și una dintre țările cu cel mai ridicat potențial în sectorul agricol. Din suprafața agricolă utilizată a României 60% o reprezintă terenul arabil. Din această suprafață, circa două treimi sunt folosite pentru culturi de cereale. Astfel, România este unul dintre cei mai mari 10 exportatori de cereale din lume.

Ce reiese din Raportul Mondial asupra Dezvoltării Umane pentru anul 2019

Potrivit Raportului Mondial asupra Dezvoltării Umane pentru anul 2019, România s-a clasat pe locul 52 în lume din 189 de țări analizate. România are un indice egal cu cel al unor țări cu potențial mult mai modest agricol decât noi.

Societatea românească are nevoie de abordări noi ale creșterii economice calitative, bazate pe dezvoltarea dimensiunii umane, sociale și a mediului înconjurător pentru o națiune competitivă. Dezvoltarea trebuie să conducă la îmbunătățirea calității vieții oamenilor . Dar și la extinderea abilităților lor de a-și modela propriul viitor. Totul pornind de la asigurarea nevoilor elementare de hrană și de sănătate care să facă posibilă atingerea potențialului capitalului uman românesc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.