Biroul parlamentar online, invenția unui deputat USR

biroul parlamentar online

Un deputat USR a ales o metodă inedită prin care să comunice cu cei din circumscripția sa: biroul parlamentar online. 

Deputatul Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripţia electorală nr. 43 pentru cetăţenii români cu domiciliul şi reşedinţa în afara ţării, pune la dispoziţia cetăţenilor din ţară şi din străinătate o nouă modalitate de comunicare şi interacţiune: biroul parlamentar online.

Acesta reprezintă un mijloc suplimentar şi alternativ prin care cetăţenii pot lua legătura cu deputatul pentru discutarea diverselor probleme şi aspecte care îi preocupă.

Pornind de la constatarea că există nenumărate obstacole în calea interacţiunii directe dintre parlamentari şi cetăţeni şi ţinând seama de faptul că mijloacele de comunicare online reprezintă soluţia cea mai eficientă şi mai adecvată la această problemă, deputatul a întreprins implementarea unei componente online a activităţii sale de cabinet.

Biroul parlamentar online, primul din România

Acesta este implementat prin intermediul noului website al deputatului. Cabinetul online funcţionează după aceleaşi principii care se aplică în cazul oricărui cabinet parlamentar obişnuit: cetăţenii solicită o audienţă în legătură cu un anumit subiect; aceasta este programată la o dată convenabilă pentru ambele părţi; în cadrul audienţei, se discută problemele pentru care aceasta a fost solicitată.

Singura diferenţă este că totul se desfăşoară în spaţiul virtual prin intermediul diverselor instrumente de comunicare online.

Astfel, orice cetăţean care are acces la un telefon sau calculator cu o conexiune de internet şi care este interesat să se adreseze domnului deputat va avea de parcurs următorii paşi simpli:

1) Solicitarea unei audienţe prin completarea unui formular online

2) Aşteptarea unui răspuns prin e-mail din partea deputatului în cel mult trei zile calendaristice; acesta va include şi o propunere referitoare la data şi ora la care se va putea desfăşura audienţa

3) Stabilirea detaliilor legate de modalitatea şi platforma cea mai potrivită de comunicare online – Skype, Facebook Messenger, WhatsApp etc.

4) Participarea la audienţa online.
Biroul parlamentar online nu înlocuieşte activitatea deputatului din cabinetele parlamentare aflate în teritoriu.

Cetăţenii pot solicita oricând prin intermediul aceluiaşi formular sau prin telefon o audienţă la unul dintre birourile din Bucureşti, Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei (în curând), Rădăuţi (în curând) sau Chişinău (în curând).

Însă o audienţă online are importantul avantaj de a reprezenta o modalitate de comunicare mai rapidă şi mai accesibilă atât cetăţenilor din ţară, cât şi celor din străinătate.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.