Votul pe modificarea Codului Rutier, amânat până la toamnă. Care este mărul discordiei

Soferi. Fotos/Pixabay.com
Soferi. Fotos/Pixabay.comleversandpulleys/Pixabay.com

Liderii coaliției au decis ca votul pe modificarea Codului Rutier să fie dat la toamnă, în viitoarea sesiune parlamentară. Vor fi analizate toate amendamentele propuse de PSD și PNL, a anunțat Marcel Ciolacu.

„Am decis să mă uit pe toate amendamentele și pe ordonanță. Avem cele mai multe decese din Europa. Vreau să văd cum este legislația în Europa”, a explicat Marcel Ciolacu, pentru Digi24.ro.

Subiectul codului rutier a revenit în atenție miercuri când fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă și ministrul Internelor Lucian Bode au avut un schimb de replici pe holurile Parlamentului. Drulă, liderul USR, i-a reproșat lui Bode modificările la Codul Rutier care i-ar favoriza pe şoferii indisciplinaţi.

Pe 27 ianuarie 2022 a intrat în vigoare noul Codul Rutier, care avea obiectivul de a reduce numărul de accidente rutiere şi de victime cu 25%, până în 2026. Acesta prevedea pedepse mai dure pentru șoderii vitezomani și teribiliști. Acum se discută de modificarea lui, iar potrivit lui Drulă, acestea ar consta în relaxări ale sancțiunilor pentru șoferii agresivi în trafic.

Totodată, modificările prevăd posibilitatea de a plăti amenzi mai mici pentru viteză și de a recâștiga mai repede permisul de conducere după încălcarea regulilor de circulație.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.