marți, mai 28, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăUn europarlamentar PSD cere ca România să intre de urgență în Schengen:...

Un europarlamentar PSD cere ca România să intre de urgență în Schengen: „Soluția pentru gestionarea afluxului de refugiați ucraineni”

-

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din Parlamentul European, a pledat, în sesiunea plenară de la Strasbourg, pentru accederea României în Spațiul Schengen, în vederea mai bunei gestionări a fluxurilor de refugiați din Ucraina.

„O femeie a murit pentru că, după trei zile de stat în frig în Ucraina, a trebuit să mai stea aproape o zi la frontiera dintre Ungaria și România. Iată o nedreptate care se datorează faptului că România nu este în Schengen. Iar cineva ar trebui să poarte această responsabilitate, fie și morală”, a declarat eurodeputatul român.

Dan Nica a cerut mobilizarea UE pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina.

 „Milioane de femei din Ucraina nu și-au imaginat că vor sărbători, în 2022, Ziua Femeii în asemenea condiții tragice”, a declarat europarlamentarul, evocând „tristețea din ochii femeilor refugiate, care încearcă să-și salveze copiii, trecând frontiera în România după zile de stat în frig. Acea tristețe este pentru copiii lor, pentru că nu știu ce viitor vor avea acești copii. Mulți și-au pierdut tații, uciși de bombe sau pentru că și-au dat viața pentru apărarea Ucrainei. Casele lor au fost distruse. Care e viitorul acestor copii?”, a evidențiat Dan Nica în dezbaterea consacrată situației refugiaților din Ucraina.

„Pericolul major este o criză umanitară de proporții, care să afecteze deopotrivă pe acești refugiați – și atenționez că vor veni persoane tot mai vulnerabile social și medical – dar și statele membre, în special cele din imediata vecinătate a Ucrainei. E nevoie de o mobilizare urgentă și masivă de fonduri, logistică și personal la nivel european”, consideră europarlamentarul PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Zeci de nuntaşi au ajuns la spital: S-a deschis o anchetă!

0
Peste 20 de nuntași, inclusiv copii, care au participat sâmbătă la o petrecere de cununie în Târgu Mureș, au avut apoi simptome severe de toxiinfecţie alimentară. CITEŞTE ŞI: Case și drumuri inundate în județul Bihor Autorităţile au început o anchetă sanitară,...