UDMR, propunere de ULTIMĂ oră!

UDMR lasă baltă PSD-ul

Reprezentanții UDMR au solicitat joi, în cadrul ședinței BPR, să se aștepte decizia CCR, iar reprezentații PNL au fost de acord.

Guvernul României a sesizat Curtea Constituţională pentru un conflict juridic între Executiv şi Parlament, pe tema moţiunii de cenzură.

Conflictul juridic

″În opinia noastră, există un conflict în sensul articolului 146 litera e) din Constituţie, întrucât Parlamentul României, prin Preşedintele Camerei Deputaţilor, a transmis Guvernului României o moţiune de cenzură iniţiată, depusă şi comunicată cu încălcarea dispoziţiilor constituţionale ale articolului 113 alineat (2) din Constituţie, ceea ce se constituie într-o conduită neconstituţională, deopotrivă neloială şi abuzivă, faţă de autoritatea executivă şi care a generat o situaţie conflictuală a cărei origine rezultă chiar din textul constituţional. Astfel, în prezenta cerere, solicităm instanţei de contencios constituţional să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului”, se spune în text.

CITEȘTE ȘI: UDMR se încaieră cu USR din cauza AUR: A fost o greșeală uriașă. Nucleul dur, sectanții lor nu sunt afectați de această colaborare!

Parlamentul şi Guvernul trebuie să trimită la CCR punctele de vedere referitoare la sesizarea Executivului pe moţiunea de cenzură până pe 15 septembrie.

Judecătorii constituţionali vor stabili ulterior când va avea loc şedinţa de judecată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.