Romașcanu (PSD): Guvernul Cioloş nu e guvernul zero, e guvernul cu multe miliarde cu minus VIDEO

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Dacian Cioloş avea titulatura de premier zero, dar că s-a dovedit a fost premier cu minus, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, după reizbucnirea scandalului Roșia Montană, în care România ar trebui să plătească minim două miliarde de dolari .

După ce Dacian Cioloş a susținut că PSD ar avea un interes în scandalul Roşia Montană, Lucian Romaşcanu a spus că aceasta este o minciună.

„Este o minciună, ca să tăiem elanul din prima. Domnul Cioloş a încheiat mandatul de prim-ministru cu titulatura de ministru zero, acum vedem că după toate deciziile luate este cu minus şi cu minus mulţi bani. Eu îmi doresc în cpntinuare să avem un verdict, nu ştiu dacă favorabil, dar cu o sumă care să reflecte investiţia pe care a făcut-o Roşia Montană şi tot ce ar putea dumnealor să ceară acolo. În orice situaţie, tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul acestor ani a fost… nu ştiu dacă pot fi bănuiţi de lipsă de inteligenţă, poate a fost altceva acolo, toate deciziile pe care le-au luat, le-au luat parcă în direcţia de a da argumente avocaţilor celor de la Roşia Montană în a căştiga acest proces”, a spus Romaşcanu.

El a mai adăugat că Roşia Montană a fost trecută pe lista UNESCO fără o consultare.

„Prima  chestiune a fost acea introducere în ultima zi de mandat pe lista UNESCO a  Roşiei Montane de către Corina Şuteu, un lucru făcut fără consultarea  colegilor din Guvern, fără să ia avize. Nu era obligatorie, dar atâta timp cât iei o decizie de genul ăsta pe un proiect extrem de important pornit tot de dreapta, nu ştiu de ce se vorbeşte de Ponta aici. A fost un acord, înţeleg, negociat la momentul respectiv de Radu Berceanu. Pe ultima secundă, fără să te consulţi cu nimeni, dar  înţeleg că a existat ulterior acordul lui Dacian Cioloş să înscrii Roşia Montană, dând un argument echipei de avocaţi ai Roşiei Montanesă spună că nu se poate exploata”, a afirmat Romaşcanu.

Guvernul Orban a încercat să întrerupă procedura de înscriere pe lista UNESCO.

„După care a venit pe guvernul Orban, PSD a spus să întrerupem această procedură, până la judecarea pe fond şi obţinerea unei decizii a Curţii de Arbitraj, nu s-a putut, iar USR care apără pe oricine de  orice, au pus presiune pe continuarea  procesului de înscriere în UNESCO. Guvernul Orban a luat această decizie şi iată ne aflăm astăzi în situaţia de  a pierde acest litigiu la  Curtea de Arbitraj. Ce poate fi spus ca o concluzie la acest proces de rele intenţii care s-au întâmplat în guvernarea României  este că avem, sper să nu,  dar se vorbeşte de 2 miliarde, mai avem un miliard plus TVA de la vaccinuri, mai avem câteva milioane bune pe Cuminţenia Pământului, deci guvernul Cioloş nu e guvernul zero, e guvernul cu multe miliarde cu minus”, a mai declarat Romaşcanu.

„Până la finalizarea procesului cu o decizie, toată comunicarea dintre ministere, guvern şi echipa de avocaţi, este  confidenţială. Sunt convins că după ce se va ajunge la o concluzie pe care o doresc, repet,  nu cred că va putea fi favorabilă integral României, dar cuantumul să fie unul rezonabil, pe măsura investiţiilor Roşia Montană, după aceea sunt convins că toate documentele  care vor arăta implicarea extrem de toxică a guvernului Cioloş şi a guvernului Orban, în această speţă, vor fi făcute publice”, a precizat Romaşcanu.

„Eu aş trata cu rezervă enunţurile pe această temă, pentru că nu ştiu dacă acum se mai poate influenţa, dar pe măsură ce există vreo posibilitate de influenţare, nu ar trebui să fim noi cei care spunem că  suntem în situaţia de a pierde. Există lipsa exploatării de a aurului de la Roşia Montană, dar aici trebuie văzut de ce nu s-a făcut această exploatareşi care este pierderea efectivă pe care a avut-o Roşia Montană din lipsa acestei exploatări. În mod normal, dacă se merge pe investiţia pe care  au făcut-o, nerecuperată, acolo este o sumă. Dacăse merge pe profitul nerealizat, acolo este  altă sumă. Eu sper să se meargă din partea Curţii pe ceea ce au investit şi nu au recuperat, iar suma va fi sensibil mai mică”, a concluzionat Lucian Romaşcanu.

Fostul premier Dacian Cioloş, acum lider și europarlamentar REPER, a răspuns, luni, acuzaţiilor aduse de PSD privind situaţia critică în care se află România în litigiul cu firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană, arătând că formaţiunea „a ales să îl apere pe Ponta pentru prejudiciile şi dezastrul Roşia Montană, unde orice om de bun-simţ vede în documente că este singurul vinovat, şi să se scufunde împreună cu el”.

VIDEO AICI

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.