Rafila vrea o regândire a finanţării spitalelor din România si a serviciilor medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, spune că este nevoie de o regândire a finanţării spitalelor din România, a serviciilor medicale, care să reflecte realitatea.

”Este clar că trebuie o regândire a finanţării spitalelor din România, a serviciilor medicale, care să reflecte realitatea şi după ce vom depăşi şi sunt sigur că vom depăşi acest final de an, fără probleme majore, să găsim o soluţie de finanţare a spitalelor, a serviciilor medicale, proporţional cu costurile reale care există în acest moment. Mai mult, ne propunem să dezvoltăm şi această strategie de balansare a serviciilor medicale, din zona spitalizării continue în zona ambulatorie, care acum permite investigaţii, diagonostic şi tratament de precizie, iar oamenii nu mai au nevoie să stea prin spitale”, a declarat ministrul Rafila.

Întrebat la Timişoara despre problemele financiare ale spitalelor, Alexandru Rafila a răspun că „Guvernul României a alocat deja o sumă de 3,5 miliarde de lei, pentru luna decembrie, pentru finanţarea spitalelor, a programelor de sănătate şi a medicamentelor compensate şi gratuite.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.