Rafila despre creșterea numărului de cazuri COVID-19: Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, anunță că au crescut cazurile de COVID-19, însă nu este luată în calcul măsura reintroducerii obligativităţii purtării măştilor de protecţie în spaţiile aglomerate.

„Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroze respiratorii, pentru că sunt şi alte viroze respiratorii, în curând sezoniere, să poarte mască dacă se deplasează în mijloace de transport în comun sau în spaţii închise, dar asta nu înseamnă că este o obligativitate. Este o recomandare medicală”, a declarat ministrul Rafila.

Potrivit ministrului, zilnic, sunt în jur de 2.000 de cazuri COVID-19. „A fost o creştere constantă în ultimele câteva săptămâni. Am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de sănătate publică este că această situaţie cu un număr important de cazuri va mai dura circa două săptămâni, după care vom intra pe un trend de descreştere a numărului de cazurI”, a precizat Rafila.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.