sâmbătă, iulie 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCiolacu despre protestul din muzee: La acest şantaj nu voi răspunde!

Ciolacu despre protestul din muzee: La acest şantaj nu voi răspunde!

-

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit protestul din muzee, anunțând că va face un apel către angajați „să îşi facă serviciul pentru care au fost angajaţi”.

„Am avut o discuţie cu doamna ministru al Culturii şi eu sunt nemulţumit de foarte multe lucruri dar nu mi-a trecut prin cap să boicotez nişte copii să viziteze muzeele. Din punctul meu de vedere, o să fac un apel la dânşii să îşi facă serviciul pentru care au fost angajaţi. (…)La şantaj, îi anunţ oficial că nu voi răspunde. Dacă e nevoie, voi apela la alţi miniştri, şi mergem noi să avem grijă de muzee în Noaptea Muzeelor”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Mai multe instituții din țară au anunțat că nu vor participa la ediția jubiliară a evenimentului.

„Luând act de disproporțiile salariale majore, incorecte, nejustificate, apărute între muzeografi, cercetători, conservatori, restauratori și celelalte posturi de profil din rețeaua Ministerului Educației, cu peste 20-30% mai mari decât ale celor cu responsabilități mult mai mari, patrimoniu cultural mobil administrat infinit superior și complexitate a muncii net superioare din instituțiile muzeale aflate în rețeaua Ministerului Culturii sau a autorităților locale, generate de aplicarea globală și necorelată sistemic a reglementărilor de salarizare din învățământ, Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor, organismul științific de specialitate cu rol consultativ în domeniul patrimoniului cultural mobil al Ministerului Culturii, își exprimă respectul față de decizia unei mari și reprezentative părți a muzeelor din România de a nu participa în acest an, urmare a acestei situații nefirești, la ediția jubiliară a Nopții Muzeelor, sub deviza „Noapte în muzeele din România”, a transmis Comisia Națională a Muzeelor și Colecțiilor.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Curtea de Apel dă din nou lovitura: Tender scapă definitiv de condamnare şI de plata prejudiciului

0
Curtea de apel București a anulat, printr-o decizie din 23 iulie, condamnarea din 2015 la închisoare a afaceristului Ovidiu Tender pe motiv că infracțiunea de abuz în serviciu prin încălcarea de legislație secundară a fost dezincriminată, potrivit minutei de...