Președintele Iohannis vrea cât mai curând o decizie pozitivă referitoare la aderarea României la Schengen

Președintele Klaus Iohannis le-a cerut ambasadorilor țărilor UE la București să militeze pentru o decizie privind aderarea României la Schengen cât mai curând posibil.

Președintele României a avut o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la București. Întâlnirea a avut loc cu prilejul încheierii, în luna decembrie, a mandatului Președinției spaniole a Consiliului Uniunii Europene. Participanții au abordat teme de actualitate din UE, inclusiv aderarea României la Spațiul Schengen.

„Președintele Klaus Iohannis s-a referit și la tema aderării României la Spațiul Schengen, a cărei materializare ar transmite un puternic mesaj de solidaritate și unitate din partea Uniunii și ar contribui substanțial la consolidarea securității europene. Mulțumind partenerilor europeni pentru sprijinul larg oferit pentru aderarea țării noastre la Schengen, Președintele României a subliniat necesitatea adoptării unei decizii pozitive în acest sens, cât mai curând posibil”, a transmis Administrația Prezidențială.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre extinderea UE prin cooptarea Republicii Moldova și a Ucrainei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.