Premierul Ciucă anunță că pensiile vor crește cu rata inflației din ianuarie 2023

FOTO: gov.ro
FOTO: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă anunță că veniturile pensionarilor vor fi majorate de la 1 ianuarie 2023 în raport cu rata inflaţiei. Rata inflației în România a depășit 15%.

„Am discutat acest subiect şi, analizând toate datele de inflaţie, putem cu toţii să vedem că astăzi inflaţia a depăşit 15%, după ultimele date publicate de Institutul Naţional de Statistică. Inflaţia este la 15,9% şi cred că pensionarii din România nu merită să suporte pe umerii dumnealor această povară a inflaţiei. Motiv pentru care trebuie să analizăm şi să facem în aşa fel încât să asigurăm creşterea pensiei cu rata inflaţiei”, a declarat premierul.

Și președintele Klaus Iohannis susține că pensiile trebuie să fie majorate în funcţie de rata inflaţiei.

„Dacă vorbim de creşterea pensiilor, trebuie să vedem un pic contextul mai larg. Ştiu că s-au vehiculat tot felul de propuneri: 10%, 11%, dar haideţi să vedem lucrurile în context mai mare. Nu putem să aşteptăm de la pensionari să plătească ei preţul crizelor şi în condiţiile în care avem o inflaţie care trece de 15%. Eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil ca această creştere a pensiilor de la 1 ianuarie să ţină cont de această inflaţie şi atunci creşterea, după părerea mea, trebuie să fie mai mare decât a fost ea până acum vehiculată”, a declarat șeful statului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.