Peste 1.200 de microbuze școlare electrice vor fi cumpărate prin PNRR

Ministrul Educației, Ligia Deca, a semnat la Palatul Victoria contractele de finanțare pentru achiziția de  peste 1200 microbuze electrice pentru elevi.  Valoare investiției din PNRR este de 250 de milioane de euro.

„Ministerul Educației a căutat și identificat surse suplimentare de finanțare, pentru ca investiția să răspundă la nevoile specifice ale fiecărei comunități. Am reușit, în cele din urmă, suplimentarea bugetului cu încă 50 de milioane de euro, la care se adaugă și aproximativ 7,5 milioane de euro cofinanțare de la consiliile județene. Bugetul investiției a ajuns, astfel, de la 200 de milioane de euro din PNRR, la peste 257 de milioane de euro, cu suplimentările realizate”, a transmis ministrul Ligia Deca, pe Facebook.

Toate localitățile din județul Galați vor avea microbuze electrice

Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, a semnat la Ministerul Educației contractul pentru dotarea școlilor din județ cu microbuze electrice. Este vorba despre achiziția a 29 de microbuze școlare pentru județul Galați.

„Am semnat cu gândul la elevii din județ care au nevoie de transport școlar, unul pe care îl dorim cât mai verde,  mai sigur și mai confortabil. De altfel, cu excepția a cinci UAT-uri, care vor achiziționa singure astfel de mijloace de transport, vom dota cu microbuze școlare toate localitățile din județ.

Pentru alte 30 de microbuze școlare avem deja proiect depus la Ministerul Mediului, iar pentru trei microbuze am obținut fonduri de la Ministerul Dezvoltării”, a transmis Costel Fotea.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 70 de milioane de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.