Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor şi transporturilor rutiere 

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române fac şase percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, într-un dosar penal ce vizează infracţiuni de evaziune fiscală.

„Cercetările privesc societăţi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor şi transporturilor rutiere, în legătură cu înregistrarea în evidenţa contabilă de cheltuieli care ar avea la bază operaţiuni fictive, în baza unor facturi emise în numele unor societăţi ce nu ar fi efectuat livrările de bunuri ori prestările de servicii, cu impact negativ atât asupra mediului de afaceri, cât şi asupra bugetului de stat”, a anunțat IGPR.

15 persoane sunt urmărite penal, fiind stabilit un prejudiciu, în cuantum de 9 milioane de lei. De asemenea, vor avea loc şi 7 verificări la sediile sociale şi punctele de lucru ale societăţilor implicate în mecanismul infracţional şi vor fi puse în executare 15 mandate de aducere emise pe numele persoanelor cercetate în dosar.

Mandatele de aducere sunt emise în scopul identificării bănuiţilor şi conducerii la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru aducerea la cunoştinţă a calităţii procesuale, a drepturilor şi obligaţiilor aferente şi audierii în calitate de persoană bănuită, precum şi instituirii de măsuri asigurătorii cu privire la bunurile mobile şi imobile deţinute de 10 bănuiţi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.