Parlamentul European dezbate soluții pentru stoparea creșterii facturilor

Parlamentul. European
Un europarlamentar român a dezvăluit ce leafă are

Inițiată în septembrie anul trecut, campania PSD “Jos facturile!” a fost preluată de către Grupul Social-Democrat din Parlamentul European, astfel că in această sesiune plenară de la Strasbourg, Parlamentul European dezbate soluții pentru stoparea creșterii facturilor, în contextul consecințelor sociale și economice ale războiului din Ucraina.

„De asemenea, se discută și introducerea unui impozit excepțional pentru companiile din sectorul energetic”, a declarat Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD.

Dan Nica subliniază ca a „solicitat, încă de anul trecut, Comisiei Europene și statelor membre plafonarea prețurilor la energie. De asemenea, cerem urgent măsuri sociale concrete, pentru a amortiza efectul acestei crize asupra cetățenilor. E nevoie de transparență cu privire la prețul energiei și în acest sens trebuie rezolvată problema speculațiilor pe piața gazelor naturale și decuplat prețul la energie de hub-ul TTF din Amsterdam. De asemenea, avem nevoie de un mecanism european de achiziții comune pentru energie și gaze, pentru a consolida puterea de negociere a UE și a reduce prețul importurilor”.

„Am solicitat declararea ca urgență la nivel european a inflației cauzate de scumpirea energiei, iar companiile care fac profituri excepționale de pe urma crizei trebuie taxate corespunzător. Cetățenii nu trebuie sa aleagă între a avea alimente, medicamente sau căldură în casă”, a transmis eurodeputatul PSD.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.