Ministrul Mediului: România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populație de urs brun din Europa

România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populație de urs brun din Europa, a declarat ministrul Mediului, Mircea Fechet, la Bruxelles.

„România a dovedit că este capabilă să gestioneze cea mai mare populație de urs brun din Europa, ba mai mult de atât, să asigure condițiile ca aceasta să prospere. În Munții Carpați trăiesc între 6400 și 7200 de exemplare, puțin peste 40% din populația de urși a Europei. Palamentul European a subliniat recent necesitatea existenței unui echilibru pentru coexistența omului, a comunităților locale, a fermierilor, a ciobanilor, cu carnivorele mari, inclusiv ursul.

Și tocmai pentru că această bogăție a biodiversității însă începe să amenințe cea mai de preț bogăție a unei țări: populația acesteia. Și spun asta pentru că în România, în ultimii 20 de ani, 26 de oameni au fost uciși de urși. 274 de persoane au fost desfigurate și în numai cinci ani s-au înregistrat peste 6400 de apeluri de urgență prin care s-au sesizat atacuri asupra omului”, a declarat ministrul Mircea Fechet.

Potriit ministrului Mediului, compensațiile acordate pentru a acoperi pagubele produse în perioada 2017-2022 însumează 6,2 milioane de euro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.