Ministrul Grindeanu merge în inspecție la Podul peste Dunăre de la Brăila: Lucrarea nu a fost încă recepționată

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat, într-o conferință de presă, că va merge în inspecție la podul peste Dunăre de la Brăila, la începutul săptămânii viitoare. „Acea lucrare nu a fost recepţionată. Punct”, a spus ministrul.

Inspecția ministrului la podul peste Dunăre vine după ce au apărut noi probleme la podul suspendat peste Dunăre. De curând, au fost descoperite infiltraţii în structura de rezistenţă subacvatică a podului, la 12 metri adâncime. Fisurile au apărut la blocurile de ancoraj, în locul în care sunt prinse de sol firele care susțin podul.

„În primul rând, o să merg şi săptămâna viitoare în zonă şi o să dau mai multe explicaţii acolo. Pe larg o să abordăm subiectul săptămâna viitoare, pentru că voi merge acolo, în zonă. Voi merge în primul rând să văd cum merge investiţia drumului expres Galaţi-Brăila, o investiţie care trebuie să se finalizeze la sfârşitul anului, la jumătatea anului viitor. Trebuie să vedem. Da, cu acea ocazie voi detalia şi acest subiect. Un singur lucru vreau să spun în acest moment: acea lucrare nu a fost recepţionată. Punct. Restul detaliem săptămâna viitoare, vă asigur, fără niciun fel de problemă”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Podul peste Dunăre este cel mai mare pod suspendat construit vreodată în România, al treilea din Europa și cea mai înaltă construcție din țară.

Podul peste Dunăre de la Brăila a fost inaugurat pe 6 iulie 2023.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.