Ministrul Finanțelor: Este exclusă înghețarea pensiilor și salariilor anul acesta

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a exclus posibilitatea înghețării pensiilor sau salariilor, în contextul reducerii cu 10% a cheltuielilor publice cu bunuri și servicii, în vederea asigurării fondurilor pentru programul Sprijin pentru România.

Ministrul Câciu spune că „trăim cea mai complicată situație din ultimii 70 de ani”, însă a subliniat că nu vor fi afectate investițiile, asistența socială, pensiile sau salariile.

„Exclus. Şi am spus acest lucru de când a început o emoţie referitoare la depăşirea ponderii datoriei publice la 50%, pentru că, odată cu această depăşire, pe site-ul ministerului aveţi şi o informare, o notă care spune cum va scădea datoria publică sub 50%. Or, nu este cazul în acest an de o astfel de măsură.

De altfel, datoria publică creşte pe seama unor împrumuturi angajate de statul român pentru a face investiţii. Or, pentru investiţii, acea prevedere din cadrul fiscal, din Legea responsabilităţii fiscal-bugetare, trebuie citită în spiritul ei, unu la mână, şi, doi, trebuie văzut că evaluarea nu se face lunar”, a explicat Câciu, potrivit Agerpres.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.