Ministrul Energiei: România va contribui decisiv la securitatea energetică a Republicii Moldova

Sebastian Burduja FOTO: gov.ro
Sebastian Burduja FOTO: gov.ro

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja a anunțat că România va contribui decisiv la securitatea energetică a Republicii Moldova.

Cele două guverne vor finaliza proiectele de interconectare a rețelelor naționale de transport gaze naturale și energie electrică, precum și celelalte proiecte necesare pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova, anunță Ministerul Energiei.

„Prin semnarea Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova, România va contribui decisiv la securitatea energetică a Republicii Moldova și integrarea în piața de energie europeană. Îi vom sprijini pe frații noștri de peste Prut cu tot ceea ce putem, pentru că este datoria noastră să facem asta. Energia nu trebuie să fie folosită ca armă de șantaj, așa cum a făcut Rusia, ci ca instrument de integrare și dezvoltare economică. Memorandumul angajează cele două guverne să realizeze lucrările complementare interconexiunii Iași – Ungheni – Chișinău pentru a asigura regimurile de debit și presiune pentru transportul gazelor naturale în ambele direcții; să facă demersuri pentru a asigura stocarea gazelor naturale pe teritoriul României; să construiască urgent infrastructura pentru

Linia Electrică Aeriană de 400 kV Suceava – Bălți și a altor proiecte de transport a energiei electrice și să cupleze piețele de energie electrică, integrând astfel Moldova în piața internă a Uniunii Europene”, a declarat Burduja.
Ministrul liberal a mai spus că memorandumul reprezintă un nou pas, crucial pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.