Ministrul Alina Gorghiu spune ca un sfert dintre bucureșteni consumă droguri

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, spune că un raport oficial al Agenției Naționale Antidrog arată că un sfert dintre bucureșteni au consumat droguri.

„Avem o problemă de consum în România? Răspunsul corect este „Da”. Avem o problemă cu fenomenul traficului? Răspunsul corect este „Da”. Am trecut de surprinderea generată de aceste numere, și atunci trebuie să discutăm de soluții. 23,7%, deci 24%, conform raportului oficial al Agenției Naționale Antidrog, în regiunea București-Ilfov au consumat droguri”, a declarat Alina Gorghiu, la Digi 24.

Potrivit sursei citate, la sondajul Avangarde din august anul acesta, la întrebarea „Dumneavoastră personal știți pe cineva care consumă ocazional sau permanent droguri ușoare sau puternice?”, 21% dintre bucureșteni răspund „Da”, 28% din grupa de vârstă 18-30 de ani răspund „Da”.

„Să facem un calcul, cât ar însemna acel procent de 24% în 2019, din regiunea București-Ilfov. Păi, sunt câteva milioane, dacă ne uităm acum. Eu cred că a crescut procentul acesta. Din 2019 până astăzi, putem vorbi de aproape 4 ani, care în materie de consum de droguri înseamnă consumatori suplimentari… bine, bine. Eu nu folosesc aceste cifre ca să sperii pe cineva”, a mai spus Gorghiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.