Marcel Ciolacu: Protejăm produsele tradiționale românești!

Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești, spune președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, în Joia Mare, pe contul său de Facebook.

„Protejăm produsele tradiționale românești! Am depus astăzi proiectul de lege prin care se interzice utilizarea făinii de insecte în prepararea produselor prevăzute în Registrul Național al Produselor Tradiționale.

Așa cum au făcut și alte țări europene, la fel trebuie să facem și noi!

În plus, toate produsele alimentare care vin din import și conțin ingrediente obținute din insecte trebuie să fie expuse separat pe rafturile magazinelor.

Oamenii trebuie să știe ce cumpără, iar eticheta să fie clară și să conțină informații complete cu privire la aceste produse.

Patriotismul economic înseamnă protejarea producătorilor locali și a produselor și mâncării tradiționale românești”, a scris Marcel Ciolacu.

„Alimente noi”

Comisia Europeană a aprobat, în 2021, viermii de făină ca produs alimentar în Uniunea Europeană. Viermii de făină sunt considerați „alimente noi” – această denumire se referă la orice aliment care nu a fost consumat pe scară largă de către cetățenii UE înainte de 15 mai 1997, când a intrat în vigoare primul regulament privind alimentele noi.

Comisia Europeană a autorizat în februarie 2022 comercializarea greierilor de casă – Acheta domesticus – ca aliment nou în Uniunea Europeană, acesta devenind astfel altă insectă care primeşte aprobare de consum şi care vine după autorizaţiile precedente emise pentru larva desicată de Tenebrio molitor şi pentru Locusta migratoria.

Greierele de casă este disponibil integral, sub formă congelată, uscată sau de pudră.

Făina de greiere a început deja să fie comercializată în România, iar prețul este la fel de șocant cum este și ideea de a mânca insecte, 962,5 lei/kg.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.