sâmbătă, mai 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăIohannis: România oferă o rută principală de export pentru cerealele ucrainene

Iohannis: România oferă o rută principală de export pentru cerealele ucrainene

-

România oferă o rută principală de export pentru cerealele ucrainene, a anunțat președintele Klaus Iohannis. Aproape 25 de milioane de tone de cereale au trecut pe la noi de la începutul războiului.

„România asigură principala rută pentru exportul cerealelor ucrainene. De când a început războiul, aproape 25 de milioane de tone de produse agricole din Ucraina au fost exportate prin România. Aceasta este, de departe, cea mai importantă rută de export”, a spus Iohannis. „Ne-am confruntat cu multe provocări, pentru că logistica noastră nu era pregătită pentru acest volum de export. Am reușit să schimbăm lucrurile foarte repede, am reușit să oferim Ucrainei condiții foarte bune, condiții fără taxe, iar acest lucru continuă. Evident, atacurile asupra Ucrainei și porturilor de la Dunăre reprezintă o problemă uriașă.

Reprezintă o problemă uriașă pentru că este un act de război ilegal atacarea infrastructurii civile și, evident, va încetini, într-un fel, exporturile ucrainene. Vom crește rutele alternative, am acceptat transportul maritim ucrainean prin apele teritoriale românești, vom continua să intensificăm exportul pe feroviară și rutieră, iar prin aceasta să împiedicăm o foamete globală pentru că, așa cum se știe, Ucraina este unul dintre cei mai importanți exportatori de cereale din lume”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Interceptări incendiare în dosarul generalilor SRI: Cum conduceau din umbră România

0
Detalii incendiare ies la iveală din ancheta de mare corupție derulată de procurorii anticorupție față de doi generali în rezervă ai SRI, respectiv fostul adjunct al Serviciului, Florian Coldea și fostul șef al Direcției Juridice, Dumitru Dumbravă. CITEŞTE ŞI: SRI...