Europarlamentarul Victor Negrescu despre beneficiile accesului la Schengen pe cale aeriană

Șansele ca România să intre în spațiul Schengen, cel puțin pe cale aeriană, au crescut ca urmare a adoptării unei poziții mai flexibile a Olandei și Austriei, a transmis europarlamentarul PSD Victor Negrescu.

Potrivit europarlamentarului, aderarea României la spațiul Schengen pe cale aeriană reprezintă un avantaj pentru țara noastră și o primă etapă în procesul de aderare completă la zona de liberă circulație, deoarece românii merită în Schengen.

Accesul la Schengen Sky aduce trei beneficii importante:

„- cetățenii români vor circula mai ușor în alte state din spațiul Schengen, câștigând un drept pe care îl meritau. Acest lucru înseamnă că românii din diaspora se pot întoarce mai ușor acasă pe cale aeriană beneficiind de numeroasele aeroporturi existente în România, aflate multe dintre ele în proces de extindere și modernizare.

– România va putea transporta mai ușor în zona Schengen produse de maximă necesitate folosind transportul aerian. Acest lucru se aplică la transportul de medicamente, transportul în regim de urgență, transportul unor echipamente tehnice sensibile, transportul coletelor sau transportul logistic cu componentă civil-militară.

– țara noastră va deveni mai atractivă pentru investiții, investitorii străini și turiști. Aceștia vor putea să călătorească mai rapid și vor putea conecta mai bine filialele lor din România cu cele din alte state din spațiul Schengen.

După aproape 13 ani de așteptare, iată că în sfârșit se produce o schimbare pe care mulți o considerau imposibilă.

Un pas înainte obținut cu greu, un drept al românilor pe care nimeni nu poate și nu trebuie să îl pună sub semnul întrebării”, a scris Victor Negrescu, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.