Eduard Novak, despre scandalul imnului secuiesc: „Nu s-a lezat cu nimic imaginea României”

Ministrul Sportului, Eduard Novak, susține că hocheiştii din echipa naţională a României care au cântat alături de galeria maghiară imnul Ţinutului Secuiesc la finalul partidei cu Ungaria, de la Campionatul Mondial din Slovenia, nu au lezat cu nimic imaginea României.

„Eu cred că reacţia este una deplasată, exagerată. Băieţii au cântat efectiv după competiţie, după evenimentul oficial. Trebuie să ştie toată lumea că nu au cântat în locul imnului României sau în partea oficială a competiţiei. Când s-a terminat competiţia, galeria început să cânte. Ştie toată lumea că 90% din echipa naţională a României provine din Harghita şi vă daţi seama că sunt etnici maghiari. Galeria a început să cânte şi ei au cântat alături de ei imnul Ţinutului Secuiesc. Ceea ce pentru noi, din punctul de vedere al ministerului, nu este nimic care lezează într-un fel imnul statului, principiile. Este vorba de o manifestare a lor, este vorba despre cultura maghiară, despre sentimentul lor, şi nu s-a lezat cu nimic imaginea României”, a declarat Novak pentru Agerpres.

Despre decizia Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, care a convocat Biroul Federal pentru a analiza incidentul din Slovenia şi sancţionarea jucătorilor dacă va fi cazul, Novak a afirmat că prioritar în hocheiul românesc ar trebui să fie formarea unei echipe naţionale competitive.

„Eu zic că prima prioritate este din punct de vedere sportiv, iar băieţii maghiari care cântă după competiţie nu au treabă nici cu federaţia, nici cu ministerul”, a mai spus Novak.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.