Contractul pentru Centura Mare a Galațiului nu se reziliază! Decizia la Ministerul Transporturilor

Contractul pentru Centura Mare a Galațiului nu se reziliază, iar lucrările trebuie realizate. Decizia a fost luată miercuri, 31 ianuarie 2024, la Ministerul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu directorul CNAIR, Cristian Pistol, și președintele CJ Galați, Costel Fotea, au stabilit continuarea investiției la viitoarea Variantă Ocolitoare a municipiului Galați (Centura Mare a Galațiului).

„Astfel, în ciuda ultimelor informații apărute în spațiul public, contractul de lucrări nu se reziliază, iar asocierea de firme care a câștigat licitația trebuie să realizeze lucrările la acest proiect extrem de important pentru județul nostru și nu numai”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.
Centura Mare a Galațiului va pleca din zona Vămii Giurgiulești, va trece prin spatele lacului Brateș și se va intersecta cu DN25, în zona satului Traian.
De asemenea, și proiectul drumului de legătură între Centura Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați-Brăila merge mai departe.
„Avem studiu de fezabilitate, avem avizele de mediu și avem realizate și expertizele, iar investiția va fi finanțată cu fonduri europene, în cadrul Programului Operațional de Transport 2021-2027. Astfel că, după ce va trece și de Comisia Tehnică a Ministerului Transporturilor, vom da drumul la licitația pentru desemnarea unui constructor”, a precizat Fotea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.