Comisarul european pentru coeziune și reforme, prezent în România. Gradul de absorbție a fondurilor europene este de 90%

România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, aflându-se pe locul patru în Uniunea Europeană, a anunțat premierul Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri cu comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, și europarlamentarul Dan Nica

„România are un grad de absorbție a fondurilor europene de 90% pentru exercițiul financiar 2014-2020, aflându-se pe locul 4 în UE. Această premieră istorică a fost salutată astăzi la București de Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira. Doamna Comisar ne-a încurajat să continuăm dezvoltarea capacităților administrative și să gândim pe mai departe programe de specializare economică și tehnologii din ce în ce mai sofisticate, pentru a trece de la etapa de dezvoltare a infrastructurii la cea de economie producătoare de bunuri cu mare valoare adăugată”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

La eveniment au participat europarlamentarul PSD Dan Nica, ministrul proiectelor și investițiilor europene, Adrian Câciu, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, precum și reprezentanții Comisiei Europene în România.

Proiectele cu fonduri europene ale Galațiului au fost analizate de comisarul UE pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira.

„A fost o discuție foarte importantă, care, știți, trebuia să aibă loc la Galați. Europarlamentarul Dan Nica a insistat pentru realizarea acestei vizite, dar a fost contramandată din cauza vremii. Ar fi fost a doua vizita a unui comisar european”, a explicat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul întâlnirii de luni, de la București, delegația românilor a prezentat oficialului UE date despre proiectele europene.

„Ieri seară, la București, am avut bucuria și onoarea de a mă întâlni cu doamna Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme, în cadrul unui eveniment la care au participat și ministrul proiectelor și investițiilor europene, Adrian Câciu, ministrul cercetării, inovării și digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, europarlamentarii PSD Rovana Plumb și Dan Nica, precum și reprezentanții Comisiei Europene în România. A fost o discuție constructivă și aplicată, în care am prezentat proiectele cu fonduri europene ale Galațiului depuse sau care urmează să fie depuse spre finanțare pe programele europene 2021-2027”, a precizat Costel Fotea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.