Cîţu spune că preşedintele Senatului vrea să scoată USR PLUS de la guvernare

Premierul Florin Citu, Facebook
Premierul Florin Citu, Facebook

Premierul Florin Cîţu susține că preşedintele Senatului, Anca Dragu, vrea să scoată USR PLUS de la guvernare prin sesizarea către CCR în care solicită ca prim-ministrul să fie obligat să numească noi miniştri. Potrivit acestuia, demersul este unul „hilar”.

„Eu cred că doamna președintă a Senatului vrea să scoată USR de la guvernare, pentru că asta cere, de fapt. Constituția este foarte clară și înțeleg că doamna spune că trebuie să vin cu numiri de noi miniștri. Dacă se schimbă configurația Guvernului nu pot să fie miniștri de la USR PLUS. Deci doamna (Anca Dragu – n.r.) ne spune să scot USR PLUS de la guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Președintele Senatului, Anca Dragu, cere CCR să-l oblige pe premierul Florin Cîțu să nominalizeze noii miniștri și să se prezinte în Parlament cu noua listă pentru a fi validată, având în vedere schimbarea compoziției politice a Executivului, după demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion, și demisiile miniștrilor USR PLUS. Ea a sesizat Curtea Constituțională cu privire la existența unui conflict juridic de natură constituțională, potrivit Digi 24.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.