luni, mai 27, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăPoliticăCiolacu vrea modificarea codului fiscal: „Acum, înainte de a provoca falii sociale...

Ciolacu vrea modificarea codului fiscal: „Acum, înainte de a provoca falii sociale grave”

-

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, solicită modificarea Codului Fiscal, pentru a încerca o echilibrare a veniturilor şi pentru a nu „provoca falii sociale grave.”

„Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariaţii cu venituri mici, iar cei care câştigă mult se îmbogăţesc şi mai tare – chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave! De aceea, am propus deduceri pentru angajaţii cu salariul minim, dar şi impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum şi taxarea corectă a proprietăţilor de lux şi a marilor averi.

Este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situaţia. Asta se întâmplă deja, în această perioadă, şi în ţări puternice, precum Germania, Franţa sau Spania. Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejaţi în faţa creşterii preţurilor şi pentru sute de mii de companii mici şi mijlocii. Sunt firme româneşti care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsur[ pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute şi pe cei mai slabi să reziste acestor şocuri!”, a precizat Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Ciolacu susține că partenerii de Coaliţie trebuie să urgenteze propunerile pentru a finaliza discuţiile: „ Ştiu că mediul privat este motorul economic al oricărei ţări, dar, mai presus de orice, cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluţiile care să ofere României #echitate şi #solidaritate socială. În momentele grele din istoria ultimilor ani, PSD a fost partidul care a schimbat în bine soarta ţării. Aderarea la NATO şi UE sau scoaterea ţării din criza din 2009-2011 sunt realizări ale guvernelor social-democrate. Pe care nu le poate contesta nimeni! Şi sunt convins că, şi acum, în aceste momente de cumpănă, tot PSD va fi principala forţă care va asigura României o #creştere economică. O creştere din care să profite majoritatea cetăţenilor săi, nu doar cei privilegiaţi!”, adăugat Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Descinderi ale Poliției la suspecții de contrabandă, evaziune și înșelăciune: peste 80 de percheziții în toată țara

0
Ample percheziții au loc luni dimineață la persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, contrabandă și alte infracțiuni economice grave. Peste 80 de descinderi au loc la casele suspecților. Potrivit Poliției Române, mai multe acţiuni au avut loc...