Ciolacu: Bariera Schengen este ultima rămășită a divizării Europei!

Premierul Marcel Ciolacu a mulțumit Germaniei pentru suportul ferm acordat aderării noastre la spațiul Schengen.„Aceasta barieră Schengen a ajuns să reprezinte, cu adevărat, ultima rămășiță a divizării Europei”, a afirmat premierul.

„Suntem azi membri cu drepturi depline ai Uniunii Europene și ai NATO. Ne bucurăm de consecințele apartenenței la comunitatea de valori occidentale: dezvoltare economică, un trai mai bun pentru cetățenii noștri, mai multă securitate. Datorăm o parte din aceste realizări sprijinului constant oferit de Germania. Încep, așadar, prin a mulțumi Germaniei pentru această susținere, iar mai recent pentru suportul ferm acordat aderării noastre la spațiul Schengen. Aceasta barieră Schengen a ajuns să reprezinte, cu adevărat, ultima rămășiță a divizării Europei”, spune Marcel Ciolacu la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Unității Germane.

Potrivit premierului, Germania este cel mai important partener comercial al României și al doilea investitor în economia României.

„Există încă un potențial semnificativ neexploatat pentru creșterea și diversificarea comerțului bilateral și a investițiilor. Este important să valorificăm oportunitățile create de remodelarea comerțului internațional, de transformarea digitală și tranziția verde și să ne adaptăm împreună la economia viitorului. Forumul Economic Româno-German organizat zilele trecute la Berlin este un excelent exemplu pentru modul în care putem stimula în continuare relațiile economice bilaterale. Mulțumesc partenerilor germani pentru ocazia de a ne întâlni și discuta proiecte de noi parteneriate în sectoare strategice”, adaugă premierul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.