Ciolacu: Au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele

Premierul Marcel Ciolacu susține că anul trecut au fost date 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate şi 187.000 de concedii medicale pentru strănutat şi răceală. „Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm?”, a transmis șeful Guvernului.

„Din ce ţin minte, au fost 274.000 de concedii date pentru că ne-a durut spatele. Au fost 187.000 de concedii medicale date în România fiindcă am strănutat şi am fost răciţi. Trebuie făcută o distincţie clară între cei care au nevoie, se află într-o nevoie, care au o boală gravă, între doamnele însărcinate, concediu, ştiţi foarte bine că cheltuielile cele mai mari sunt când e copilul foarte mic… (…)Vrem să facem o ordine în România sau vrem să continuăm? Dacă vrem pentru răceală să dăm scutiri de impozite, dăm scutiri. Dacă vrem pentru o durere la spate şi n-am putut merge la muncă zece zile şi avem două milioane de zile de concediu pe acest specific, vrem să dăm scutiri de impozite? Foarte bine. Să ştiţi că nu le daţi numai din banii mei. Le dăm din banii la toţi”, a transmis premierul Ciolacu, citat de News.ro.

La propunerea PNL, Senatul a eliminat taxarea cu 10 la sută a concediului medical, măsură adoptată de Guvern în ianuarie.
„Pe lângă eliminarea impozitării concediilor medicale a pacienților oncologici mi s-a părut firesc și normal să eliminăm o nedreptate pentru ca concediul de maternitate să nu mai fie impozitat. Nu mai trebuie să fie impozitat nici concediul pentru îngrijirea copilului bolnav. În momentul în care tu soliciți sprijinul statului pentru că ai o problemă medicală, e nedrept ca statul să-ți ia 10%”, a spus senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.