Ciolacu aşteaptă decizia Comisiei Europene cu privire la banii fermierilor

Premierul Marcel Ciolacu le-a cerut miniștrilor să aibă pregătite diferite scenarii de lucru pentru decizia Comisiei Europene în ceea ce privește fermierii români, afectați de importul de cereale din Ucraina.

CITEŞTE ŞI: Descinderi în Dâmbovița și Prahova, la persoane suspectate de furtul unei tone de granule metalice de tip catalizator

„Agricultorii români au avut mari probleme în a-și valorifica producția din 2022 din cauza războiului din Ucraina și a importului de cereale. Sprijinul este de 2 lei pe litru pentru 50% din motorina folosită pentru lucrările agricole.

Bugetul total este de 60 de milioane de euro, asigurat și din fonduri europene și din bugetul național. Cam aceasta va fi și ponderea în viitor.

Să ne pregătim pentru decizia CE de mâine, oricare va fi. Vreau să ne pregătim cu un mecanism pentru a compensa pierderile agricultorilor români.

Programul Tomata

Extindem și susținem în continuare „Programul Tomata”. Avem un record de fermieri înscriși, peste 20.000 de oameni s-au încris, iar producția națională de tomate a crescut cu 20%. De la debut avem peste 100.000 de fermieri care s-au înscris și au primi

În plus, dezvoltăm programul InvestAlim, creștem capacitatea de procesare a produselor agro-alimentare ca să nu mai exportăm materie primă și să importăm produse procesate din afara țării.Aavem un buget de 600 de milioane de euro pentru următorii 4 ani, adică 150 de milioane de euro pe an.”, a spus Marcel Ciolacu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.