Cât are AUR în sondaje. Mirel Palada: „PNL s-a făcut zdrențe”

Sociologul Mirel Palada a făcut, în cadrul emisiunii „Interviurile Cetateanul.net”, cu Adriana Bahmuțeanu, o analiză a politicii românești pe baza sondajelor de opinie realizate în ultima perioadă.

Principalele partide din coaliția de guvernare, PSD și PNL au evoluții diferite. În ceea ce privește PSD, sociologul spune că acum are cifre destul de bune în sondaje.

„Tema inflației și energiei a adus PSD în prim plan datorită unei priceperi în comunicare, foarte perseverentă. Au fost foarte precauți în ce să spună și ce să nu spună, în ce să se bage și în ce să nu se bage. Au comunicat teme care sunt în agena emoțională a oamenilor, pentru că oamenii se preocupă acum de prețurile la energie. Au rămas în jur de 35%, cel mai recent sondaj îi arată la 36%”, spune Mirel Palada.

În schimb, PNL a scăzut destul de mult. „PNL s-a făcut zdrențe pentru că ei au ales din punct de vedere ideologic, în loc să aibă o cale de asta de mijloc, mai împăciuitoare, au ales să îmbrățișeze puternic tema liberalizării energiei care a făcut pulbere prețurile, au îmbrățișat tema economiei, industrializării… numai teme neconvenabile. Au sub 20% (n.r. în sondaje), cel mai recent arată 19%”, mai precizează Mirel Palada.

Sociologul a declarat că AUR a avut până acum în sondaje maxim 26%. Întreaga analiză o puteți urmări în clipul de mai jos:

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.