Arsenie a invocat că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă ar fi încarcerat în penitenciarele din România

Ionel Arsene, șeful CJ Neamț

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că avocații lui Ionel Arsene, fostul președinte al CJ Neamț, au invocat că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă este încarcerat în România.

„Fugarul Ionel Arsene încearcă să scape de întoarcerea din România prin invocarea condiţiilor medicale. (…) Prin echipa de avocaţi, a încercat anumite tertipuri pentru a suspeda predarea imediată în România, a invocat că are depresie şi că există un risc ridicat de suicid dacă ar fi încarcerat în penitenciarele din România. Procedura se apropie de final”, a declarat ministrul.

Alina Gorghiu a mai spus că „a trimis toate informaţiile în Italia legate de psihologi şi personalul de asistenţă personală din cadrul penitenciarului, precum şi despre toate programele care se desfăşoară acolo”.
„În România, sistemul penitenciar, prin spitalele acestea, poate şi are capacitatea de a se ocupa de toate persoanele bolnave psihic. Ca urmare, este greu de crezut că instanţa din Italia nu va dispune predarea”, a mai spus ministrul Justiției.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.