Acord pentru conexiunea a două drumuri expres între România și Ungaria

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, şi ministrul român al Transporturilor, Sorin Grindeanu, au semnat, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Ungariei privind stabilirea conexiunii între drumurile expres Salonta şi Békéscsaba-Méhkerék.

Proiectul ar urma să fie scos la licitație în acest an.„Acordul de astăzi face legătura, pe partea românească, la Salonta din Drumul Expres Arad-Oradea, se merge spre graniță, pe o lungime de 9,8km. Acest drum de aproape 10km este parte a proiectului mare Arad-Oradea, nu este separat și, cum bine știți, s-au descentralizat multe dintre proiectele de acest tip către autoritățile locale, iar acest proiect de Drum Expres Arad-Oradea, cu această variantă de Salonta se află în gestiunea Consiliului Județean Bihor și a Consiliului Județean Arad, noi suntem doar pe post de a finanța aceste proiecte, ei le implementează. Undeva în vară vom avea Acordul de Mediu, care se obține dificil n România și nu numai – și undeva în octombrie se va finaliza Proiectul tehnic, astfel încât să putem lansa în licitație execuția până la finalul acestui an, iar termenul de finalizare a întregului proiect este 2026”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu.

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a precizat că drumul expres Budapesta-Békéscsaba va fi adus până la graniţa cu România, unde se va conecta cu drumurile expres din ţara noastră.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.