Niciun client pentru Termocentrala Mintia

În martie 2021, ca să dea bine la Bruxelles, guvernul României a închis Termocentrala de la Mintia care producea zece la sută din energia electrică din sistemul național.

Evident că termocentrala a fost închisă fără să se pună ceva în loc, doar pentru a „salva” planeta care era pusă în pericol de cărbunele care se ardea acolo.

În ultimul an, 11 firme și asocieri puternice, printre care din Coreea de Sud și Israel, s-au arătat interesate să cumpere ce a mai rămas din termocentrală, dar mai ales cele 329,8 ha de teren.

Însă, marți, mare surpriză:

Nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia organizată pentru vânzarea Termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), termenul limită pentru depunerea unei oferte fiind marţi, 12 iulie, la ora 12,00, a declarat administratorul judiciar al CEH, Emil Gros.

El a precizat că licitaţia programată pentru data de 15 iulie se va ţine şi în aceste condiţii, urmând ca în procesul verbal ce se va încheia cu acel prilej să se consemneze situaţia de fapt.

Licitaţia se va relua apoi, la acelaşi preţ, de 91,23 milioane euro, fără TVA, pe data de 29 iulie, la sediul CEH din Petroşani.

În cazul în care activul nu va fi valorificat, licitaţia se va relua în 12 august şi ulterior în 26 august, în aceleaşi condiţii de preţ şi locaţie, aşa cum au aprobat creditorii societăţii.

Procedura de valorificare a acestui activ a fost aprobată de adunarea creditorilor CEH în cadrul şedinţei convocate de administratorul judiciar, SC Expert Insolvenţă SPRL, la data de 20 mai 2022.

Printre condiţiile impuse de Ministerul Energiei companiei care va achiziţiona termocentrala se află şi obligativitatea realizării unei noi capacităţi energetice de 800 MWh în bandă pe gaz metan şi energie regenerabilă până la finele anului 2026.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.