Stare de urgență la Timișoara. O deratizare într-un bloc a omorât doi copii și un adult

  O deratizare într-un bloc a omorât doi copii și un adult
  sursa: Google

  Doi copii și o femeie din Timișoara și-au pierdut viața după ce în blocul în care locuiau a fost efectuată o deratizare. Alte 14 persoane sunt internate la spital. Raed Arafat a activat Departamentul pentru Situații de Urgență și toți locatarii sunt transferați către UPU, cu două microbuze, pentru investigații de urgență.

  Dezinsecția în bloc a fost făcută între 16 și 18 noiembrie. La scurt timp după această operațiune, mai mulți locatari au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău. Nouă oameni au ajuns la spital în stare gravă. O femeie și doi copii în vâstă de 3 ani, respectiv 9 zile, au decedat.

  „Femeia a ajuns la noi astăzi, în stop cardio-respirator. Femeia era mama copilului de 3 ani, care a murit în weekend. Și soțul femeii a ajuns la noi, dar el este în stare bună. Am sesizat DSP, pentru că este vorba de o situație neobișnuită. Cel mai probabil, astăzi vor ajunge la spital și ceilalți locatari, în urma sesizării pe care noi am făcut-o la autorități.”, a declarat Doina Poenaru, medic primar UPU Timiș, pentru Digi 24.

  Toți locatarii evacuați și transportați la spital

  Raed Arafat a anunțat că toți locatarii din bloc au fost evacuați și transportaţi cu microbuze de la ISU către Unitatea de Primiri Urgenţe. E vorba despre aproximativ 30-35 de persoane la acest moment.

  „Dacă vor refuza şi se vor întoarce o fac pe propria răspundere. Recomandarea e să se ducă la spital, nu cred că s-a pus problema să se întoarcă. Doar dacă se exclude un anumit risc toxic asupra lor. Dar asta după ce se termină investigaţia”, a declarat Arafat.

  „În urma şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-au dispus următoarele măsuri: evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje – 200 de apartamente; evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timişoara; cazarea persoanelor in spatiile identificate la nivelul municipiului Timişoara; asigurarea apei potabile de către Consiliul Judeţean Timiş; centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timişoara din partea STS şi UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate; executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiş şi ISU Bihor; executarea primei cercetări chimice la alte două locaţii identificate de IPJ Timiş; activarea grupei operative a ISU Timiş şi deplasarea punctului de comanda mobil şi organizarea unei conferinţe de presă la ora 16:00, la locul desfăşurării evenimentului”, precizează ISU Timiş.

  DISTRIBUIȚI

  LĂSAȚI UN MESAJ