Dăncilă: „Am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE. Miniștrii neperformați vor fi remaniați”

Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au doscutat despre amnistie și grațiere
Viorica Dăncilă și Călin Popescu Tăriceanu au doscutat despre amnistie și grațiere

Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, la finalul reuniunii Comitetului Executiv Naţional al PSD, că a avut întâlniri în cadrul coaliţiei, în urma cărora s-a decis continuarea guvernării PSD-ALDE.

„În cadrul Comitetului Executiv am abordat mai multe puncte importante pentru PSD. Un prim aspect a făcut referire la alianţa PSD-ALDE, la continuarea guvernării. Le-am spus colegilor că am avut întâlniri în coaliţie şi am hotărât continuarea guvernării PSD-ALDE”, a declarat Viorica Dăncilă, președintele PSD.

„Nu putem vorbi despre ultimatum”

Totodată, Dăncilă a mai spus că PSD nu are în vedere o restructurare a Guvernului, ci o remaniere a miniştrilor care nu au performat, subliniind că partidul pe care îl conduce nu acceptă un ultimatum din partea ALDE.

„PSD nu acceptă un ultimatum. Eu cred că discuţiile în cadrul unei alianţe sunt discuţii aplicate, un dialog constructiv. Nu putem vorbi de ultimatum dat de PSD către ALDE sau de ALDE către PSD. Am discutat cu domnul preşedinte Tăriceanu despre programul de guvernare, am discutat despre restructurare. În cadrul Comitetului Executiv Naţional am discutat despre remaniere. Nu avem în vedere o restructurare în viitorul apropiat, dar ne gândim la o remaniere a miniştilor care nu au performat şi la ajustarea programului de guvernare, astfel încât să corespundă cerinţelor populaţiei. Nu putem vorbi despre ultimatum. Vorbim despre o cooperare în cadrul alianţei şi un dialog constructiv şi cred că acest lucru este foarte important atât pentru prezent cât şi pentru cooperarea viitoare”, a precizat Viorica Dăncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ