Babele și Sfinxul aparțin județului Dâmbovița,  au decis definitiv magistrații

Sfinxul
Sfinxul

 Babele și Sfinxul  se află află pe teritoriul județului Dâmbovița, au decis, printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă, magistrații Cele două monumente naturale au fost revendicate, timp de 7 ani, de către autoritățile din județele Dâmbovița și Prahova.

Potrivit unei decizii a Tribunalului Vâlcea, din urmă cu aproape un an, s-a stabilit că ambele obiective turistice se află în județul Dâmbovița.

„Victorie finală a UAT Moroieni și a județului Dâmbovița în disputa teritorială cu privire la Monumentele Megalitice Babele și Sfinxul! Suntem mândri să anunțăm că, după o luptă judiciară de 7 ani de zile, instanțele au validat definitiv delimitarea teritorială dintre județele Dâmbovița și Prahova, respectiv dintre UAT Moroieni și UAT Bușteni. Echipa Societății Civile de Avocați Stan și Asociații sărbătorește astfel o reușită de patrimoniu cu atât mai valoroasă cu cât este obținută pentru comunitatea din care facem parte!”, a transmis, miercuri după-amiază Societatea Civilă de Avocați Stan și Asociații.

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a anunțat pe pagina de Facebook, decizia definitivă a instanței.

„După ani întregi de procese, mă bucur să vă anunț că Sfinxul și Babele din Bucegi aparțin județului Dâmbovița! Problema teritorială asupra celor două monumente, care se află pe raza comunei Moroeni, a fost tranșată astăzi fără a mai lăsă loc de interpretări. Disputa dintre județul nostru și Prahova se închide astăzi! Definitiv!”, a scris președintele CJ Dâmbovița, pe pagină de Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here