ANI verifică averea suspectă a lui Gabriel Mutu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 6, după dezvăluirile Cetățeanul.net

acțiunile opoziției, Mutu o contrazice pe Firea Primăria sectorului 6
Gabriel Mutu denunță acțiunile opoziției

Inspectorii de integritate vor analiza modul de dobândire a proprietăților și finanțarea conturilor lui Gabriel Mutu, candidatului propus de Partidul Social Democrat (PSD) pentru a-i urma lui Raraș Mănescu în funcția de primar al Sectorului 6.

Așa cum a publicat cetateanul.net, senatorul Gabriel Mutu a trecut o serie de informații ambigue în declarațiile sale de avere și de interese pe care le-a completat din anul 2008, momentul când a intrat în Parlament. Deși el și soția locuiesc în apartamente situate pe străzile bucureștene Elena Văcărescu și Grigore Gafencu, cei doi au trecut că dețin o altă locuință, pe Bulevardul Preciziei din Capitală.

Cum candidatul PSD a refuzat să ne ofere lămuriri privind faptul că el și soția au locuit în apartamente care nu s-au regăsit în declarațiile de avere, dar și răspunsuri prinvind alte tranzacții suspecte pe care le vom prezenta în perioada următoare, am solicitat Agenției Naționale de Integritate (ANI) să ne precizeze dacă a verificat vreodată averea parlamentarului social-democrat.

Averea lui Gabriel Mutu are dosar

Din răspunsul primit de ANI se poate concluziona că instituția nu a controlat modul de dobândire a proprietăților și proveniența banilor din conturile senatorului. Însă, reprezentanții agenției ne-au transmis că au deschis Dosarul 7670/2016 prin care vor verifica toate informațiile publicate de cetateanul.net.

Precizăm că am încercat să-l contactăm pe Gabriel Mutu încă de acum trei săptămâni, însă acesta și stafful său de campanie nu ne-au răspuns la solicitări. La postul B1TV, senatorul a declarat că nu răspunde la informații care nu sunt publicate pe surse serioase de informații, ci doar pe anumite site-uri, făcând referire la această publicație online.

Una dintre dezvăluirile Cetateanul.net a fost aici:

Cum și-a „ascuns” Gabriel Mutu, candidatul PSD la Primăria Sector 6, apartamentul de 320.000 de euro

Ce scrie senatorul Gabriel Mutu în ultima declarație de avere

Gabriel Mutu
Gabriel Mutu, candidatul PSD la Primăria Sectorului 6, are serioase probleme în declarațiile de avere

Conform ultimei declarații de avere, completată în luna aprilie, Gabriel Mutu deține, din 2013, un teren intravilan în București cu o suprafață de 14,16 (metri sau hectare, nu precizează clar), iar soția sa mai are două terenuri intravilane din anul 2009.

Singura locuință a familiei recunoscută este un apartament din cartierul Preciziei de 107 mp.

Soții Mutu au un singur automobil, o Dacia al cărei an de fabricație este 2010. În schimb, stau mai bine la bijuterii din aur – în valoare de 20.000 de euro, ceasuri – de 150.000 de euro și tablouri – de 15.000 de euro.

Senatorul Gabriel Mutu susține că are acțiuni la firmele GM Activ Building Management (100%), Autorc Hobby Store (99%), Shaks Enginering (50%), Hobby Caffe&Shop (100% prin soție), Leader Rezidential Concept (0,625%, tot prin soție), MG Development Corporation (0,00115, tot prin nevastă) Leader Magic (0,045, prin soție), Socializare Be5.ro (51%, prin soție).

Parlamentarul PSD a investit bani serioși în aceste societăți, creditând activitatea lor cu următoarele sume:
GM Activ Building – 233.770 de lei
MG Development Corporation – 356.118 de lei
Autorc Hobby Store – 20.460 de euro
Leader Magic – 61.000 de lei
MD Development Corporation – 40.000 de lei
Leader Rezidential Concept – 15.500 de lei
Hobby Caffe&Shop – 88.891 de lei
Socializare Be5.ro – 12.845 de lei
Autorc Hobby Store – 7.728 de lei

În total, aproximativ 815.000 de lei au fost investiți anul trecut de Gabriel Mutu și soție în firmele cuplului.

Ca venituri, Gabriel Mutu a încasat 72.000 de lei ca senator și 224.280 de lei pentru închirierea unui spațiu comercial de pe strada Calea Moșilor. Parlamentarul PSD a mai adăugat și 10.000 de lei ca dividente de la GM Activ Building Management.
Cei doi soți mai scot bani și din închirierea singurului apartament pe care îl au trecut în declarațiile de avere, 24.030 în cursul anului trecut.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here