VIDEO Dorinel Umbrărescu face drum expres între Pitești și Craiova. A câștigat două contracte din trei

Umbrărescu face drum expres

Patronul UMB Spedition, Dorinel Umbrărescu face drum expres între Craiova și Pitești, alături de italieni. Directorul General al CNAIR SA, Narcis Neaga, a semnat luni primele trei contracte pentru proiectarea și execuția a trei loturi ale Drumului Expres Craiova – Pitești.

Tronsonul 1 (17,7 km) are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova (unde este prevăzută amenajarea unui nod rutier), iar ca punct final limita județelor Dolj cu Olt. Acest tronson traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești. Pe acest tronson vor fi construite nouă poduri și pasaje, precum și o parcare de scurtă durată la km 14+190.

Proiectarea și execuția Tronsonului 1 vor fi făcute de italienii de la Tirrena Scavi S.p.A. Valoarea contractului este de 358.179.480,69 LEI fără TVA, echivalentul a 76 milioane de euro fără TVA, având un cost/km de 4,3 milioane de euro fără TVA.

Tronsonul 2 (39,85 km), format din două loturi, are ca punct de început limita dintre județele Dolj și Olt, iar ca punct final în apropierea municipiului Slatina, la intersecția cu DN 65B în zona localității Valea Mare. Acesta traversează teritoriile administrative ale urmatoărelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare.

Lotul 1 (18,5 km), Varianta de ocolire Balș traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Balș, Bârza, Piatra Olt. Lotul 2 (21,35 km), Varianta de ocolire SLATINA, se întinde între km 36+200– km 57+550.  Acesta traversează teritoriile administrative ale următoarelor localități: Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare.

Umbrărescu face drum expres: două centuri ocolitoare

Pe lotul 1 vor fi construite opt poduri și pasaje, precum și două parcări. Proiectarea și execuția Tronsonului 2 – Lotul 1 vor fi făcute de Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (ROMANIA).  Adică Umbrărescu face drum expres. Valoarea contractului este de 661.452.009,54 LEI fără TVA, echivalentul a 141 milioane de euro fără TVA, având un cost/km de 7,6 milioane euro fără TVA.

Pe lotul 2 vor fi șapte poduri și pasaje și două parcări. Și aici Umbrărescu face drum expres. Operatorul economic care va realiza proiectarea si executia Tronsonului 2 – Lotul 2 este Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL – Consitrans SRL (ROMANIA). Valoarea contractului este de 792.189.981,56 LEI fără TVA, echivalentul a 168 milioane de euro fără TVA, având un cost/km de 7,8 milioane euro fără TVA.

Durata de realizare a acestor contracte este de 36 de luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare și 24 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de șapte ani. Lungimea totală a drumului expres este de 120 km, din care cele trei contracte semnate astăzi însumeaza o lungime de 57,55 km

Sursa de finanțare este Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

LĂSAȚI UN MESAJ

*