Trei părinți din Galați au fost amendați pentru că nu și-au supravegheat copiii în parcul de lângă bloc

Parinti din Galati, amendati pentru ca nu si-au supravegheat copiii

Au tras spaima vieții lor. Trei părinți din orașul Galați și-au căutat copiii care au dispărut din parcul de lângă bloc în care fuseseră lăsați să se joace. Până la urmă copiii s-au întors acasă, dar părinții au fost amendați de polițiști pentru că au lăsat minorii nesupravegheați.

Incidentul a avut loc duminică seara. Mama unui copil de 7 ani a sunat la numărul unic de urgență 112 și a anunțat că nu-și găsește fiul pe care l-a lăsat la joacă în parcul de lângă bloc. Totodată, a fost anunțată dispariția altor doi copii de 9 și 10 ani, aflați în același parc.

Amendați pentru că au lăsat copiii nesupravegheați

La scurt timp după apelul la 112, cei trei copiii s-au întors acasă, susținând că au fost să se joace pe faleză Dunării. Totul s-a terminat la secția de Poliție unde părinții au fost amendați pentru că și-au lăsat copiii nesupravegheați.

„La data de 18 august a.c., la ora 22.00, Secția 2 Poliție Galați a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din municipiul Galați, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, în aceeași zi, în jurul orei 16.30, l-ar fi lăsat pe fiul său minor, de 7 ani, să se joace într-un parc din zona blocului în care locuiește, împreună cu alți doi copii, de 9 și 10 ani. Aceasta a mai precizat că, după câteva ore, a constatat că, copiii nu se mai aflau în parc și, împreună cu părinții celorlalți doi minori i-au căutat, până în jurul orei 22.00, dar nu i-au găsit. Polițiștii au mers imediat în zona indicată de femeie, dar la scurt timp, cei trei copiii au revenit la domiciliu, declarând că au fost plecați pe faleza Dunării pentru a se juca. Atât
copiii minori, cât și părinții acestora au fost conduși la secția de poliție, unde cei din urmă au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 500 de lei, pentru nesupravegherea copiilor minori”, a anunțat IPJ Galați.

Poliția îi sfătuiește pe părinți să-și supravegheze în permanență copiii, chiar dacă aceștia se află în locuri de joacă sau parcuri considerate sigure sau situate în apropierea domiciliului.

LĂSAȚI UN MESAJ