Prognoza meteo pentru săptămâna 10-17 decembrie. Unde va ninge și cum va fi vremea la București

prognoza meteo

Valorile termice rămân, în continuare, în normă pentru această perioadă, se arată în prognoza meteo, unde se precizează că la începutul săptămânii temperatura maximă va fi de 10 grade.

“Valorile termice rămân în continuare în norme, nimic spectaculos. Nu va fi nici răcire considerabilă şi nici încălzire. Vor fi precipitaţii amestecate. La munte mai ales ninsori, iar în rest vor fi precipitaţii mixte la nivelul întregii ţări, dar vor fi slabe”, a declarat pentru Mediafax meteorologul de serviciu din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit reprezentantului ANM, luni vor fi maximele între 1 şi 10 grade, iar minimele între -4 şi 3 grade. “Cele mai scăzute temperaturi vor fi în zonele montane, iar cele mai ridicate pe litoral, sud şi sud-vest. (…) Valorile se menţin până la sfârşitul săptămânii şi nici atunci nu vor apărea schimbări semnificative. Se menţin temperaturi în jurul celor normale. (…) Temperaturi pozitive în timpul zile şi uşor negative noaptea”, a mai spus meteorologul.

Prognoza meteo pentru Capitală

Meteorologul anunţă că, în noaptea de luni spre marţi, vor fi condiţii de precipitaţii sub formă de ploaie, iar dimineaţă e posibil să se transforme în lapoviţă pentru un interval scurt de timp.

“Marţi rămâne o vreme mai închisă cu precipitaţii slabe sub formă de ploaie, iar trecător va fi lapoviţă. Ziua vor fi 2-3 grade, iar -2, -1 noaptea. Miercuri rămâne la fel, însă noapea de miercuri spre joi va fi mai rece, în jur de -4 grade”, a mai spus reprezentantul ANM.

În Capitală vremea nu aduce schimbări majore. Astfel, temperatura maximă va fi de 7 grade, iar minima va fi de 0 grade şi se va înregistra în cursul nopţii, se mai arată în prognoza meteo pentru următoarea săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ