Primarul Gheorghe Falcă îl apără pe Ludovic Orban în disputa legată de referendumul pentru familie

Falcă critică bugetul Falcă amenință cu proteste Gheorghe Falcă în război cu Armata

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a sărit în apărarea președintelui PNL, Ludovic Orban, după ce acesta a fost atacat de mai mulți lideri ai partidului în legătură cu referendumul pentru familie.

”PNL, în 2016, a semnat un parteneriat cu Coaliţia pentru familie, apoi în Parlament, într-o mare majoritate, a susţinut acest referendum, dar tot PNL a lăsat la dispoziţia fiecărui membru al partidului să se manifeste, având această libertate de opţiune. De aceea, luptele interne nu trebuie să fie puse în faţa publicului pentru acest referendum, care a fost organizat de Guvernul României într-un termen scurt, cu fiecare partid având propria agendă”, a declarat pentru News.ro vicepreşedintele PNL Gheorghe Falcă.

primarul, care apreciază că rezultatul de la referendumul pentru familie ”este destul de bun”, spune că neparticiparea la vot are drept cauză şi lipsa timpului pentru o campanie de informare suficient de lungă. ”Conform procedurilor, era necesară o perioadă de precampanie, campanie, buget de informare, nu este responsabilitatea PNL acest rezultat. Dar să vină 3,7 milioane de oameni la un vot în România în afara votului politic, este un rezultat destul de bun”, a spus primarul Aradului.

Despre contextul în care apare semnătura sa pe protocolul semnat în 2016 între PNL şi Coaliţia pentru familie, pentru susţinerea referendumului, Falcă a spus că a fost delegat de conducerea partidului: ”Eu şi domnul Ilie Bolojan am fost delegaţi de conducerea partidului să semnăm”. Referitor la inevitabila invalidare a referendumului din cauza absenteismului la vot, Falcă a declarat că ”responsabilitatea aparţine PSD”. ”Încercarea de politizare a făcut ca oamenii să nu aibă încredere în acest demers, crezând că îl validează pe domnul Dragnea”, a spus vicepreşedintele PNL.

Mai mulţi lideri PNL, printre care Cezar Preda, Alina Gorghiu, Cătălin Predoiu, Mihai Voicu, au postat pe Facebook mesaje similare în care acuză conducerea liberală că a aruncat partidul într-o nouă aventură şi către un nou eşec politic.

LĂSAȚI UN MESAJ