Afară sunt 20 de grade, dar Primăria Craiova montează de pe acum beculețe de Crăciun

accident tragic la Primăria Craiova

Primăria Craiova a început să montese beculețe de Crăciun, în ciuda faptului că vremea de afară aduce mai degrabă a vară decât a iarnă, cu temperaturi maxime de peste 20 de grade.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, Maria Andronache, a declarat pentru Mediafax că nu se poate pune problema în termenii unei acţiuni premature, în contextul în care an de an autorităţile amplasează beculețe de Crăciun aproximativ în aceeaşi perioadă, indiferent de temperatură.

“Se face din timp, ca să se facă în linişte, să nu interfereze cu traficul, atunci când e aglomeraţia mare, înainte de sărbători şi să poată pune peste tot până pe 23 noiembrie, când are loc deschiderea oficială a luminiţelor. Le montează aceeaşi firmă de anul trecut, e un contract pe 10 ani şi ei probabil că şi-au făcut programul în aşa fel încât să nu-şi complice programul normal de lucru”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

La Craiova se vor monta, cu prilejul sărbătorilor de iarnă, peste 1 milion de beculeţe de Crăciun. Montarea şi amplasarea lor a început din această săptămână. Totul se desfăşoară pe baza unui contract cu o firmă de iluminat public, care are obligaţia să pregătească oraşul pentru Târgul de Crăciun. Costurile sunt votate la începutul anului, când se hotărâşte modul de cheltuire a bugetului public, iar valoarea facturii se va cunoaşte abia după finalizarea întregului proces de montare a luminiţelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

*