Pesta porcină ia amploare în județul Galați. Două focare au fost confirmate în ultimele 24 de ore

sursa foto: Google
sursa foto: Google

Pesta porcină ia amploare în județul Galați. În ultimele 24 de ore, două noi focare ale virusului au fost confirmate în localități gălățene. Rezultatele au fost stabilite de specialiștii laboratorului regional de la Bacău.

Autoritățile județene au anunțat că în județul Galați au fost declarate focare de pestă porcină în comunele Schela și Ghidigeni. Pe parcursul acestei zile, 14 porci sunt sacrificați de angajații Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Galați (DSVSA). În plus, autoritățile au decis să interzică organizarea de târguri de animale. De asemenea, porcii trebuie să fie ținuți în gospodării, iar din localitățile afectate nu pot ieși animale vii, carne de porc, furaje, ustensile și alte obiecte susceptibile de a transmite boala.

DSVSA a anunțat că în județul Galați mai există trei suspiciuni ale prezenței virusului, în gospodării din comunele Rediu, Tulucești și Negrilești. Până în prezent, în județ au fost confirmate cinci focare de pestă porcină și au fost sacrificați 60 de porci.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ