Iris, Holograf și Compact, la Zilele Iașului. PNL acuză: bani aruncaţi pe “petarde de imagine”

Zilele Iașului

Primăria Iași va cheltui 800.000 de lei pe concertele care vor fi organizate în octombrie de Zilele Iașului, între care un spectacol la care vor cânta Holograf, Iris şi Compact, dar şi spectacole de muzică populară în cartiere.

Consilierii locali ieşeni au aprobat vineri bugetul sărbătorilor oraşului, în formula solicitată de primarul Mihai Chirica. Astfel, municipalitatea ieşeană va cheltui suma de 930.000 de lei pentru evenimentele incluse în programul manifestărilor, din care 800.000 de lei sunt alocaţi pentru concerte.

Pe 15 octombrie, în faţa Palatului Culturii va fi organizat un concert susţinut, printre alţii, de Holograf, Iris şi Compact, după care vor urma focuri de artificii, bugetul pentru acest eveniment fiind de 700.000 de lei. Totodată, în cartiere vor avea loc spectacole de muzică populară, cheltuielile ridicându-se la 100.000 de lei.

Liberalii au propus renunţarea la concerte, motivând cheltuielile mult prea mari, însă consilierii locali au adoptat, după îndelungi controverse, varianta Primăriei. Liderul filialei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea, a declarat că sunt bani aruncaţi pe “petarde de imagine” și a calificat iniţiativa Primăriei drept hazardată.

“Când nu ai rezolvat problemele primare ale oraşului, este hazardat să dai atâţia bani pe concerte. Sunt bani aruncaţi pe petarde de imagine. Ieşenii ar fi vrut parcări sau parcuri. Banii ăştia se duc în două-trei ore. Hai să facem întâi lucruri durabile în Iaşi, iar după ce rezolvăm problemele comunităţii, hai să ne şi distrăm. Facem artificii şi o oră, nu doar 15 minute”, a afirmat liderul PNL Iaşi, Marius Bodea.

În programul de la Zilele Iaşului, care vor avea loc în perioada 10-16 octombrie, sunt incluse târguri, expoziţii, simpozioane şi concursuri sportive. La Catedrala Mitropolitană din Iaşi sunt aşteptaţi sute de mii de credincioşi din întreaga ţară, pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

LĂSAȚI UN MESAJ